Dinevski: Gruveski e ka keqpërdorur lustrimin, shumë njerëz ishin viktima

0 4

Aleksandar Dinevski, një ish oficer i inteligjencës, thotë se procesi i lustracionit është zhvendosur nga ideja origjinale. Ai beson se ky proces, në vend se të ishte një korrigjim nga sistemi një-partiak, u përdor për konfrontim politik të Gruevskit dhe qeveria e tij me kundërshtarët politikë.

“Lustracioni është larguar nga ideja origjinale. Duhej të ishte korrigjim nga sistemi njëpartiak. Fakti është se lustracioni ishte pjesë e platformës së Gruevskit me të cilën ai dëshironte një rregullim total të të gjithë shtetit, pra shkatërrimin e të gjithë kundërshtarëve të tij. Ai këtë qartë e tha në vitin 2009 kur shkroi në një letër se ishte e nevojshme të përfundonte më me politikanët në tranzicion. Në vitet që pasuan, ai u përpoq ta realizonte atë proces. Shumë njerëz ishin viktima të rasteve të montuara, shumë njerëz tjerë përfunduan në mënyra të tjera, disa në hale dhe disa në varreza. Do të vazhdonte, por falë Verushevskit, Zaevit dhe dy anëtarët e ish-DSK-së e parandaluan atë”, thotë Dinevski.

Ai konsideron se nga çfarëdo këndvështrimi, lustracioni nuk mund të marrë një notë kaluese dhe kjo është arsyeja pse është e nevojshme të miratohet ky ligj në mënyrë që të anulohen të gjitha gjykimet e lustracionit.

“Ky ishte një proces i rëndë ligjor, gjykoheshin njerëzit e vdekur, këtë e ka bërë vetëm Enver Hoxha”, thotë Dinevski./Telegrafi/

The post Dinevski: Gruveski e ka keqpërdorur lustrimin, shumë njerëz ishin viktima appeared first on Telegrafi.

Burimi

Shprehe reagimin
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Merrni përditësime në kohë reale direkt në pajisjen tuaj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More